Dreijaaminen on haastavaa, mutta hauskaa. Udumbara keramiikka studiolla Kalliossa pääset oppimaan dreijausta kokeneen keramiikkateitelijan (Eva Spoof) ateljeessa. Kurssien pääkieli on englanti, mutta suomella pärjää myös.

Kurssilla dreijataan kukkaruukkuja, sillä Kultelan luonnonsavi materiaalina sopii kukkaruukuiksi erityisen hyvin.

Dreijaaminen on kuin pianonsoitto näyttää helpolta, mutta on yllättävän haastavaa, mestariksi tuleminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Ensimmäiset kokeilut ovat kukkaruukkuina kuitenkin söpöjä, vaikkakin vähän vinksahtaneita.

Udumbara studiolla valmistetaan ekologista keramiikkaa, siksi käytämme ainoastaan kotimaista Someron, Kultelan kylän punasavea. Materiaali luo astioihin ihanan rehevän maanläheisen luonteen. Tällä raaka-aine valinnalla Eva haluaa korostaa tämän talonpoikaisen ja  ainutlaatuisen kotimaisen villisaven arvoa. Suomalainen savi on lämminhenkinen, kodikas ja ennenkaikkea ekologinen valinta, sillä se ei raaka-aineena vaadi monimutkaista prosessointia ja se poltetaan matalassa lämpötilassa (Udumbarassa käytetään aurinkoenergiaa) valmiiksi tuotteeksi. 

Keskiviikkokeron ryhmät ovat pieniä ainoastaa 6 osallistujaa, kursseille ilmoittautminen ja yksityiskohtaiset tiedot löydät tästä linkistä;

Järjestämme myös muita työpajoja, polttareita, treffejä ja työhyvinvointi tapahtumia niistä lisätietoja täältä;

Tervetuloa.