Keramiikkakurssit pidetään keskiviikkoisin 12.6.–28.8. välisenä aikana. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Kurssille voi osallistua kerran tai useammin.

Ryhmäkoko on pieni 6 vierasta ja tunnelma rento. Kurssin pääkieli on englanti, mutta suomellakin pärjää. Teemme kukkaruukkuja käsin rakentaen ja dreijaten kotimaisesta Kultelan punasavesta.

UDUMBARA keramiikkastudion (v. 1994) kaikki tuotteet valmistetaan käsin Someron, Kultelan kylän savesta. Materiaali luo astioihin ihanan rehevän maanläheisen luonteen. Tuotteidensa raaka-ainevalinnalla Eva haluaa korostaa ainutlaatuisen kotimaisen luonnonsaven arvoa. Suomalainen savi on lämminhenkinen, kodikas ja ennen kaikkea ekologinen valinta, sillä se ei raaka-aineena vaadi monimutkaista prosessointia ja se poltetaan UDUMBARAssa aurinkoenergialla matalassa lämpötilassa valmiiksi tuotteeksi.

Luonnonsavesta tehdyt kukkaruukut ovat huokoisia ja siksi mitä parhaita täyttämään kasvien fysiologiset tarpeet. Lisäksi ne patinoituvat kauniisti kun ylimääräinen kosteus ja suolat haihtuvat ruukun seinämien kautta.

Ilmoittautumiset UDUMBARAn Holvi web kaupan kautta. Pahoittelen tiukoista ilmoittautumissäännöistä, ryhmän pienen koon takia tarvitsemme kaikki osallistujat kurssille. Kultelan savessa on runsaasti rautaa, siitä voi jäädä jälkiä vaaleisiin vaatteisiin, ei siis pyhäpuku päällä. On hyvä ottaa huomioon, että pitkillä kynsillä on vaikeaa dreijata.

Tervetuloa!

#dreijaus, #dreijauskurssi, #keramiikkaa, #keramiikkakurssi