Eva Spoof/Udumbara tuotteet, kukkaruukut, valaisimet ja veistokset valmistetaan käsin Someron, Kultelan kylän punasavesta. Materiaali luo astioihin ihanan rehevän maanläheisen luonteen. Tuotteidensa raaka-ainevalinnalla Eva haluaa korostaa ainutlaatuisen kotimaisen villisaven arvoa. Suomalainen Villisavi on lämminhenkinen, kodikas ja ennenkaikkea eettinen valinta, sillä sen lähde on tunnettu ja se ei raaka-aineena vaadi monimutkaista prosessointia ja se poltetaan matalassa lämpötilassa valmiiksi tuotteeksi.

Kuva Nina Skogster/Distylestudio

Villisavi terrakotta kukkaruukut ovat huokoisia ja siksi mitä parhaita täyttämään kasvien fysiologiset tarpeet. Lisäksi ne patinoituvat (Shibui 渋い) kun ylimääräinen kosteus ja suolat haihtuvat ruukun seinämän läpi.

Kun sinulla on Udumbara-kulho, se ei ole vain ole Kalliossa käsin tehtyä keramiikkaa, se on myös pala Suomea, Kultelaa, Ojalan peltoa…

Eva Spoof (ent. Sarvela) Päivi Kuusela 2018

Tervetuloa vierailulle studiolle Kallioon varmista paikallaoloni varaamalla aika täältä: udumbara.youcanbook.me . Kiitos.

Udumbara klassikko kukkaruukkuja (koko 7 ja 10) on myös kesämyynnissä Artek Helsinki, Mikonkatu 1 ja Lokal Galleria, Annankatu 9.

Udumbarassa järjestetään myös erilaisa dreijauskursseja, polttareita, syntymä- ja TYKY-päiviä. Tule tutustumaan kotimaiseen punasaveen, ettiseen ja ekologisempaan keramiikantekoon.

Viikkokurssien pääkieli on englanti, suomen kielellä pärjää hyvin myös mukana. Lisää tietoa, täältä.