Drejningsövningar och Kultela lera!

Drejning är utmanande, men roligt. På UDUMBARA keramikstudio i Berghäll kan du lära dig drejning av en erfaren keramiker (Eva Spoof). Gruppkurserna hålls huvudsakligen på engelska, men vi erbjuder även undervisning på finska och svenska.

Photo courtesy of Barbara Kaucher.

Vi organiserar också andra workshops, så som team-dagar, möhippor, träffar och trivselevenemang på finska och svenska, mer information här; UDUMBARA.FI ➡️ WORKSHOP

Under kursen kommer vi att öva på drejning och göra blomkrukor från inhemsk naturlig Kultela lera, eftersom de är huvudprodukterna också på UDUMBARA studio.

Denna lera är också etisk, ekologisk och unik. Dess ursprung är välkänt och som råvara kräver den ingen komplicerad bearbetning utan bränns vid låg temperatur för att bli en färdig produkt.

Blomkrukor av naturlera är utformade för att tillgodose växtens fysiologiska behov, och en del av dess skönhet är att den får en vacker patina när den absorberar fukt och mineralsalter från jorden. 

Photo courtesy of Michiko Erkola.

Drejning är som att spela piano, det ser lätt ut men är förvånansvärt utmanande. Det tar tid och tålamod att bemästra. De första experimenten är dock söta som blomkrukor, även om de är lite skeva.

Sedan 1994 har UDUMBARA studio varit mer än en keramikverkstad; den är en del av Berghälls kulturarv och en legend i området. UDUMBARA är en studio som grundats och drivs av en professionell keramiker. Vi använder 100 % inhemsk lera från Kultela, direkt från Ojalas åkrar. Denna inhemska, naturliga rålera ger våra produkter en djup, jordnära karaktär som återspeglar dess hantverkstradition. 

Alla våra kommande workshops på hittar du på HELSINKI POTTERY WHEEL AND MEDITATION GROUP

Välkommen till UDUMBARA, belägen på Karlsgatan 15 i Berghäll, Helsingfors. Studion är öppen enligt överenskommelse, boka tid här. 

Studion är lättillgänglig med spårvagnarna 1, 3, 8 och 9.

Ta en titt in i studion: UDUMBARA STUDIO 360 Google view

Photo courtesy of Nina Skogster.